‘Snel extra verkeersborden Frederik Hendrikplantsoen’

Een automobilist keert ter hoogte van de ingang van de parkeergarage, anderen rijden door over de trambaan. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op het Frederik Hendrikplantsoen komen snel extra verkeersborden. De huidige verkeerssituatie is onveilig, zo erkende dagelijks bestuurder Ester Fabriek van stadsdeel West dinsdagavond na vragen van de VVD. 

De nieuwe inrichting van het Frederik Hendrikplantsoen leidt tot verwarring.  Automobilisten mogen niet meer vanaf de Nassaukade richting Frederik Hendrikstraat rijden, maar veel bestuurders doen dit toch. Zij rijden verder over de trambaan. 

Fabriek erkende dat de verkeerssituatie niet duidelijk is. “Als je vanaf de kruising komt, word je verrast dat je niet door mag rijden.” Ze zei in gesprek te zijn over maatregelen met de verantwoordelijke projectorganisatie Singelgrachtgarage. De herinrichting heeft te maken met de nieuwe parkeergarage, die op zaterdag 27 januari open gaat.

VVD-stadsdeelcommissielid Wout Deterink reageerde verbaasd dat er nu nog verkeersborden moeten geplaatst, terwijl daarvan al sprake was in een eerder gemeentelijk besluit. Hij vroeg zich af waar het ‘misgaat’. Deterink wees ook op de kritiek van de Fietsersbond op de inrichting van de kruising met de Nassaukade.

DeWestkrant