Sportscholen weer open op 1 juli ‘fantastisch nieuws’

Hoogstins2024

De mededeling van premier Rutte dat sportscholen onder voorwaarden per 1 juli weer open mogen, is in de branche met gejuich ontvangen. ‘Fantastisch nieuws’, meldt tv-persoonlijkheid Arie Boomsma op Instagram. 

Boomsma, mede-eigenaar van Vondelgym (onder meer op de Overtoom), was afgelopen tijd een van de bekendste kopstukken in de branche die ervoor pleitte om de sportscholen eerder te openen dan op 1 september, de datum die het kabinet op het oog had. De sportscholen zijn er volgens hem klaar voor, met tal van maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het water staat veel sportscholen door de lange sluiting tot de lippen. Gevreesd werd dat een aantal aanbieders 1 september niet zouden halen. Helemaal zeker is de heropening per 1 juli trouwens niet. Rutte beklemtoonde dat de heropening alleen kan doorgaan als de verspreiding van het coronavirus niet te veel toeneemt.

Sportscholen moeten aan allerlei eisen voldoen op het gebied van luchtverversing, het houden van afstand en hygiëne. De versoepeling van de coronamaatregelen geldt behalve voor sportscholen ook voor onder meer sauna’s, casino’s en sportkantines. 

DeWestkrant