Sterke toename coronacijfers in West

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Het aantal positief op corona geteste personen in West is sterk toegenomen. Nadat er wekenlang sprake was van een daling en relatief lage cijfers, is het virus hier weer in opmars. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Amsterdam over de week tot en met 4 juli.

In West nam het aantal vastgestelde besmettingen op weekbasis toe van 34 naar 103 per 100.000 inwoners, een verdrievoudiging. In Nieuw-West was de stijging veel minder snel: van 40 naar 49 per 100.000 inwoners. Gemiddeld in heel Amsterdam gingen de cijfers van 31 naar 77 per 100.000 inwoners. 

In West is het risiconiveau evenals in stadsdeel Zuid weer gestegen naar ‘ernstig’. In andere stadsdelen is het risiconiveau ‘zorgelijk’. Het aantal inwoners in de regio dat zich bij een GGD-testlocatie liet testen was 75% hoger dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag nam toe naar 8,7%. 

De stijging past in het beeld dat het aantal besmettingen weer oploopt door een combinatie van versoepelingen en de opmars van de meer besmettelijke deltavariant. Vanwege de steeds hogere vaccinatiegraad is er vooralsnog sprake van een daling van het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen.

DeWestkrant