Tennisbanen op sportpark Multatuli

Deel van sportpark Multatuli in de Kolenkitbuurt. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op sportpark Multatuli in Bos en Lommer komen vijf tennisbanen. Tennisliefhebbers kunnen daar na de nodige aanpassingen in 2022 nog datzelfde jaar gaan spelen. Dat meldt het college van B en W in antwoord op schriftelijke vragen van GroenLinks en D66.

De westkant van Amsterdam telt weinig tennisbanen. Een groep liefhebbers probeert de gemeente te bewegen tot de aanleg van een nieuwe locatie voor tennis. De initiatiefgroep Tennis in West telt al duizend leden.

Ruimte is er op het oude korfbalveld in de Kolenkitbuurt, zo meldt het college. Het gaat om het terrein tussen de voetbalvelden van AVV Sloterdijk en de Ring A10. Het college heeft eerder besloten dat het sportpark behouden blijft voor sport, nadat het een tijd in beeld was als plek voor woningbouw. 

“Dit is fantastisch nieuws voor al die Amsterdammers in West die graag willen tennissen maar nog nergens in de buurt terecht kunnen”, zo reageert Rob Hofland (D66). Dorrit de Jong (GroenLinks): “Met een extra tennisclub in West kunnen we voorzien in een groeiende behoefte en stimuleren we een gezonde levensstijl”.