Tentenkamp tegen bouw in Lutkemeerpolder

De Lutkemeerpolder heeft nu nog een agrarische bestemming (foto: facebookgroep Lutkemeer)
Hoogstins

Met een feestelijk tentenkamp wil de actiegroep Behoud Lutkemeer de gemeente ertoe bewegen bouwplannen voor een bedrijventerrein in de polder te stoppen.

Projectontwikkelaar SADC (Schiphol Area Development Company) wil de polder gaan ontruimen voor een circulair en groen bedrijventerrein. Dan verdwijnt zorgboerderij De Boterbloem, waar sinds 22 jaar biologisch voedsel wordt verbouwd

In SADC zitten de gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer, de provincie Noord-Holland en Schiphol. De actievoerders vinden dat de gemeente haar verantwoordelijkheid moet nemen en de bouw van het bedrijventerrein kan stoppen. Wat hen betreft is het de keuze tussen resultaat op de korte termijn (snel geld) en de lange termijn (een groene stad). Volgens de actievoerders is de kleigrond in de polder namelijk uitermate geschikt voor het verbouwen van gewassen voor de lokale voedselvoorziening.

Om de argumenten kracht bij te zetten, wil Behoud Lutkemeer in het weekend van 14 tot en met 16 september een tentenkamp opslaan in de polder. Uiteraard wordt het dan ook gezellig met muziek, workshops, eten, lezingen, tentoonstellingen, kinderactiviteiten, film en rondleidingen door de polder. En deelnemers kunnen ook hun eigen maaltje aardappels rooien.