Toerist in eigen stad

Tips voor hoe je het beste toeristen kunt mijden.
Hoogstins2024

Schrijfster Nina van der Weiden zocht plekken in heel Amsterdam onder de noemer How to avoid the other tourists. Een handige gids met geheimtips voor het geval je buiten West touristje wil spelen in eigen stad. En voor wie in West niet tussen de toeristen wil zitten. Want je weet hoe het gaat: als een plek genoemd wordt in een gids als off the beaten track, dan gaan er juist toeristen heen.

Zelfs leuk voor iedereen die al jaren zelf in West woont, zijn de wandelroutes in het boek. Zo staan er vier tours in West in beschreven, bijvoorbeeld door Westerpark en Spaarndammerdammerbuurt, waarin natuurlijk de geschiedenis niet mag ontbreken. Want wat doet dat standbeeld van Domela Nieuwenhuis eigenlijk bij de ingang van het Westerpark? Verder komt je langs het huis van Gerard Reve in de Van Hallstraat en pak je ook een stukje geschiedenis mee van het GWL-terrein. In Oud-West kom je weer te weten hoe de koekjesbrug aan zijn naam komt en loop je langs het Luthers Hofje.

Het boek is te koop bij de betere boekhandel, in West uiteraard bij Hoogstins en De Nieuwe Boekhandel.  En je kunt de toertjes uit het boek ook met een gids doen. Leuk voor je familie- of vrijgezellendag.