Tram 7 en 17 weer door Kinkerstraat vanaf 6 maart

Gratis rit met Museumtram op 3 maart

Admiraal de Ruijterweg,(Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Veel reizigers en winkeliers kijken er reikhalzend naar uit. Vanaf maandag 6 maart rijden trams 7 en 17 weer door de Kinkerstraat. De tramlijnen zijn bijna een jaar lang omgeleid vanwege werkzaamheden aan de Kinkerstraat.

Nu de herinrichting van een fors deel van de straat klaar is, kunnen de trams 7 en 17 weer hun oude route gaan rijden. Aanvankelijk zou dit al gebeuren vanaf woensdag 1 maart, het wordt nu maandag 6 maart. 

Gratis rit met Museumtram
Het GVB rijdt op vrijdag 3 maart enkele testritten met de museumtram over het vernieuwde spoor in de Kinkerstraat. Gratis meerijden kan na aanmelding, maar stadsdeel West deelde dinsdag mee dat de ritten al vol zijn. De museumtram vertrekt vanaf de nieuwe tramhalte bij de Nicolaas Beetsstraat om 13.30, 14.00 en 14.30 uur.

Minder trams door personeelstekort
Op de lijnen 13, 14 en 19 rijden ondertussen zeker tot april minder trams door een personeelstekort bij het GVB, zo meldt AT5. Dit om uitval van ritten te voorkomen. Het personeelstekort is volgens de zender te wijten aan een hoog ziekteverzuim en een gebrek aan nieuwe trambestuurders.