Actie tegen verkoop corporatiewoningen Bestevaerstraat

Bestevaerstraat 177-hs van Ymere moet 375.000 euro kosten. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De groep Niet Te Koop voerde zaterdag actie in de Bestevaerstraat in Bos en Lommer tegen de verkoop van een sociale huurwoning door corporatie Ymere. Dit appartement op de begane grond moet behouden blijven als sociale huurwoning voor ouderen en anderen die slecht ter been zijn, zo vindt Niet Te Koop. 

Ymere heeft Bestevaerstraat 177-hs te koop gezet voor 375.000 euro. Het gaat om een woning van 65 vierkante meter met energielabel D. De woning heeft een serre van 12 vierkante meter die ‘zonder vereiste toestemming’ is gebouwd, zo staat er op de verkoopsite van Ymere. 

Elders in de straat heeft de corporatie onlangs al drie benedenwoningen voor soortgelijke vraagprijzen in de verkoop gedaan, zo stelt Niet Te Koop. Het gaat om de 119de ‘flitsactie’ tegen de verkoop van sociale huurwoningen in de stad.

Volgens Niet Te Koop wordt de ‘gentrificatie van de buurt bejubeld’ op de verkoopsite. Bos en Lommer wordt ‘hip’ en ‘erg in opkomst’ genoemd. Ook wijst Ymere kopers op de transformatie van het nabijgelegen Food Center tot het ‘hoogwaardig woongebied’ Marktkwartier.