Hoe ‘sando’s’ (Japanse sandwiches) West veroveren

Panko Prawn Sando van In Bread, Overtoom.
Hoogstins2024

In Japan hebben ze hun eigen versie van de Engelse sandwiches: sando’s. Wil je zo’n rijkelijk belegde creatie van melkbrood scoren, dan bof je. In West is onlangs een nieuwe Japanse sandwichbar geland: In Bread op de Overtoom.

Sebastiaan en Christiaan Roosink, allebei actief in de horeca, zaten tijdens corona noodgedwongen thuis. Ze hadden tijd in overvloed en surften er los. Op een dag kregen ze op internet sando’s in het vizier, Japanse sandwiches die niet alleen hot zijn in Tokio, maar ook in happening zaken in LA en New York. Ze zagen er, eh,  brood in en begonnen vanuit hun keuken thuis in Oud-West hun bedrijf Ranchi. Een slimme zet! In no time werden hun sandwiches 2.0 van  Japans melkbrood (shokupan) een vette hit.

Chicken katsu
Inmiddels zijn de broertjes hun keuken in ons stadsdeel ontgroeid en hebben ze een eigen zaak in De Pijp. Je vindt er onder meer hun befaamde broodje met krokante kip (chicken katsu), kool, mayo en bulldog sauce. Wees gerust: voor deze broodkunstwerkjes hoef je niet he-le-maal naar Zuid te fietsen. In West is er onlangs een sando-shop geland: In Bread. Bovendien kun je de sandwich ook scoren bij HanTing Delivery, een onderdeel van Umami by Han.

In Bread
In Bread zit sinds eind januari op de Overtoom. Bij deze sandwichbar kun je bij neonlicht sando’s eten met natuurwijn in een cyberpunk-inspired setting. Tussen de sneetjes melkbrood zit bijvoorbeeld een combinatie van buikspek, zachtgekookt ei, bosui, kool en een gemberdressing of een mix van een gepaneerde garnalenburger, avocado, jalopeños en Japanse mayo. Voor vegetariërs is de sandwich met aubergine, miso, tahini en bloemkool wellicht een idee. Als bijgerechten zijn er Bombay mushroom bites en deep fried 24H potato.

Han Ting Delivery
De Japanse sandwichbar van Han Ting Delivery bestaat al wat langer. Deze bezorgservice van Umami – eveneens op de Overtoom – heeft sando’s met ‘een fusion twist’. Enkele voorbeelden: pekingeend, roomkaas, rode kool & chilimayonaise, tempura asperges, basiliciumpesto, roomkaas, rode kool & gekookt ei, shitake, artisjok, paksoi, mais & tofu. Met een van de soepen maak je er een maaltijd van. Een driegangenmenu is ook een optie. Wat dacht je van mango wasabi pudding als dessert? Bij ons in West wordt eten nooit een suffe boel.

DeWestkrant