Er komt een Spaghetteria Caffè in de J.P. Heije

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024
Pasta-concern Spaghetteria is in Oud-West bezig om een nieuwe zaak uit de grond te stampen. Een caffè ditmaal, waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren.

In de J.P.Heijestraat heb je Pastai, een sympathieke zaak met een handvol uitstekende pasta’s op de kaart. Ik herinner me nog goed dat ik er ooit pennette con pomodorino schiattarisciati at. Een pasta met superzoete kerstomaatjes, rode ui, chilipeper en basilicum. Een maaltijd als een stuk zomerfruit! Binnenkort wordt er iets verderop nog een pasta-concept uitgerold: Spaghetteria Caffè.

Eenvoud troef
Dat Nederlanders wel pap van pasta lusten, weten de eigenaren van Spaghetteria als geen ander. Hun dertien zaken vind je in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Van de acht Amsterdamse filialen zitten er twee in West: in de Jan Hanzenstraat (Oud-West) en aan de Rijpgracht (BoLo). In de restaurants is eenvoud troef: voorgerechten ontbreken en er is enkel keuze tussen zes hoofdgerechten en twee nagerechten. Waarom het concept zó succesvol is dat zelfs zakenblad Quote ervan onder de indruk was? In dit artikel proberen we dat te duiden.


Italiaanse broodjes

Ondanks dat ze al flink wat zaken hebben neergezet, zien de ondernemers nog steeds nieuwe mogelijkheden. Bij hun pastabars kun je ‘slechts’ dineren. Om net zoals in Italië de hele dag te kunnen genieten van lekker eten, bedachten ze het Spaghetteria Caffè. De J.P. Heije heeft de primeur. Zodra de zaak open is, kun je rekenen op ‘de beste Italiaanse broodjes voor lunch en ontbijt’, koffie, wijn en pasta’s om mee te nemen of ter plekke op te eten. Het caffè komt in het pand waar tot voor kort een sushizaak zat.