Bij Spaghetteria in BoLo krijg je lekker waar voor je geld

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

De pasta van Spaghetteria gaat er in West in als koek. Vandaar dat na de vestiging in Oud-West er nu een filiaal in Bos en Lommer is geopend.

We schreven er al eerder over: in het pand van buurtcafé en restaurant Van de Buurt komt een vestiging van Spaghetteria. Op 22 februari gingen de deuren open en kon iedereen wijn, bier, tiramisu en de bekende pasta scoren. Het concept van de keten met acht filialen in Utrecht en Amsterdam is eenvoudig, maar zó succesvol dat zelfs zakenblad Quote ervan onder de indruk was. Voorgerechten ontbreken en er is slechts keuze tussen zes hoofdgerechten en twee nagerechten. Medeoprichter Oskar Heijdelberg onthulde aan Quote het geheim van dit succes: de 20 euro die voor een maaltijd wordt gevraagd. “Laatst kwam er een familie eten die allemaal een jas van 800 euro droegen. Toen de vader zag dat de rekening 100 euro was, zag je hem even genieten.”

Fraaie ingrediënten
De lage prijs is zeker een belangrijke reden van het succes, maar wat dacht je van de ongedwongen sfeer en de fraaie ingrediënten die worden gebruikt? Zo wordt de pasta op traditionele wijze gemaakt van bloem van een Toscaanse biologisch-dynamisch boerderij. Ook het gros van de groente is biologisch geteeld, de vongole wordt in het wild in Italië gevangen en de mosselen? Die komen uit Zeeland. Daar vind je immers de sappigste mosselen van het heelal. Van de zes pasta’s op de kaart, wisselen er drie per dag. Standaard staan er twee pasta’s met vlees op de kaart. Ook met de kwaliteit daarvan zit het wel snor. Zo wordt de worst bij de pasta maakt van varkens die in hun even vrij door de Toscaanse natuur huppelen. Extra fijn is dat de koks er niet als een dolle met de ingrediënten strooien: niets te overdaad, niets te fusion. In Italië en bij Spaghetteria geloven ze – terecht – dat less is more.
https://www.facebook.com/spaghetteriarijpgracht/