Vader tramjongetje: ‘Ik kon hem niet meer stoppen’

Tom en zijn grotere broer Siem voorin lijn 12
Hoogstins2024

Olaf Vreugdenhil, de vader van Tom (5), staat vooral versteld van de aandacht die hij kreeg naar aanleiding van de foto van de bijna-aanrijding van zijn zoontje met tram 12 op de Admiraal de Ruijterweg, net voor de halte. “Het lijkt wel komkommertijd”, is zijn commentaar.

Tom rolde vanaf de stoep met zijn fiets het fietspad over en de straat op, voor de tram die net op tijd kon stoppen. “Ik zag het gebeuren, maar kon hem ook niet meer tegenhouden.” Op de foto -gemaakt door buurtbewoner Lenny Bonapart- is te zien hoe Vreugdenhil zijn zoon troost. “Je hebt heel erg de neiging om van schrik kwaad te worden, maar ik besloot dat ik op dat moment rustig moest blijven.”

Daarna zag hij dat ook de bestuurster van de tram in tranen was. “Ik ben nog even naar binnen gelopen en heb mijn excuses aangeboden.”

Tom is later die middag met zijn moeder bij het GVB langsgeweest met een taart en nog meer excuses. Hij en zijn grotere broer mochten daarna een stukje meerijden in de tram terug om te kijken hoe het verkeer er nou vanaf de positie van de bestuurder uitziet.

DeWestkrant