Vanaf zondag betalen voor parkeren in deel West

Bord met waarschuwing in de Zeeheldenbuurt. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

In Oud-West en Westerpark komt een einde aan gratis parkeren op zondag. Automobilisten moeten vanaf zondag gaan betalen tussen 12 uur ’s middags en 24 uur ’s avonds. De gemeente wil zo bereiken dat buurtbewoners op zondag makkelijker een parkeerplek kunnen vinden.

De parkeermaatregel geldt alleen voor Oud-West en Westerpark. In De Baarsjes en Bos en Lommer blijft parkeren op zondag vooralsnog gratis. Het plan voor betalen op zondag stuitte eerder op weerstand bij een aantal buurtbewoners, die vrezen dat zij dan minder bezoek krijgen.

Aanvankelijk leek het erop dat betaald parkeren per zondag 8 april alleen zou gelden voor de zondagavond, maar in het definitieve besluit moet ook voor de middag worden betaald. Het parkeertarief is hetzelfde als op overige dagen: afhankelijk van het gebied drie of vier euro per uur.

Parkeren in de Houthaven en het bedrijventerrein ten westen van het GWL-terrein aan de Haarlemmerweg op zondag blijft gratis. Met de bezoekersregeling kunnen bewoners hun bezoek maximaal tien uur per maand met vijftig procent korting laten parkeren, zo stelt de gemeente.

Hier is een kaart (pdf) van het gebied waar op zondag moet worden betaald.

DeWestkrant