Veel huurhuizen voor jonge pro’s

Hoogstins2024

Tegenover het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis wordt druk gebouwd aan woningen voor zogenaamde Young Professionals, onder de naam Woontank. Naast het Student Hotel is nu een enorme bouwput waar De Poort van Toorop moet verrijzen, een complex met 179 appartementen.

De appartementen gaan vanaf € 750 per maand kosten, maar zijn niet voor iedereen beschikbaar die jong en professioneel is. Volgens de site van Woontank moeten belangstellende singles vier keer de maandhuur verdienen om in aanmerking te komen. Stelletjes moeten een inkomen hebben van vijf keer de huur per maand. Je moet dus een loonstrookje kunnen overleggen met een bedrag van € 3000 bruto om hier te mogen wonen.

Bouwen in de vrije sector voor jongeren aan het begin van hun loopbaan staat hoog op het prioriteitenlijstje van de gemeente. Dit jaar moeten er 800 van deze vrije sector woningen bij komen en de jaren daarna nog meer, zo schrijft Follow The Money.

In West en Nieuw-West worden er behalve aan het complex De Poort van Toorop ook dergelijke vrije sector huurwoningen aangeboden aan het August Allebéplein en in het complex King and Queen.  Dat de woningen ook echt nodig zijn, blijkt wel uit het feit dat alle woningen in dit laatste complex al ‘op’ zijn.

Woontank noemt zichzelf een verhuurorganisatie. Hier zit een beleggingsmaatschappij achter met de naam Woonhave.