Hotel=Hip (5 X)

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Aan de toog van een hotel smaakt een drankje meestal anders dan in de kroeg op de hoek. Je krijgt er namelijk internationale amigos en vakantiesferen als bonus. Ook zin in een tripje? Fasten your seatbelts voor deze vijf hotelbarretjes.

1. Hotel De Hallen

Voor cocktails met cava moet je bij Remise 47 zijn, het restaurant en de bar bij Hotel de Hallen aan het Bellamyplein. Extra lekker met kroketjes van Holtkamp en charcuterie erbij. Staan er alleen maar sufferds om je heen, wijk dan uit naar de aanpalende Foodhallen

www.remise47.com


2. Hotel Not Hotel
Het hotel zit aan het Piri Reïsplein, de bar, Kevin Bacon, in de Witte de With. Kevin is een plek voor bikkels (m/v). Ga maar na: een Japanse en andere spannende whisky’s, de prestigieuze Kauffman-wodka en explosieve cocktails, zoals een Smokey Ginger met whisky, lillet blanc, apricot brandy, gember en citroensap. Als borrelhap fried shrimp, bitterballen of kroketten met wild zwijn.
http://kevinbacon.nl


3. Hotel Vondel
Bij Joost, het restaurant en de bar van dit hotel in de Vondelstraat, staat Hollandse Glorie op het menu. Probeer de Bitterkoekjes Sour maar eens, een cocktail op basis van Ketel One Vodka en de bitterkoekjeslikeur van Van Wees. Voor erbij paté van Diny Schouten, brood van Menno en ossenworst. Pak de eerste zonnestraal op het terras in de achtertuin.
http://www.restaurantjoost.com/

4. Morgan & Mees
Bloody Mary’s, G&T’s en Daiquiri’s wegtikken in een levend moodboard op de Tweede Hugo de Grootstraat. Leg wel eerst een stevige bodem van garnalenkroketten, gestoomde broodjes met buikspek en kaas van Kef. Waggelen op je hakken is so last season.
http://morganandmees.com

5. Ramada Apollo Amsterdam Centre

James Bondje spelen aan de Staalmeesterslaan in Nieuw-West. Vanuit de kosmopolitische skybar op de 17e etage heb je een een waan-zin-nig uitzicht over Amsterdam. Bij Floor 17 kun je kaviaar en Japanse sateetjes scoren en ieder mogelijk drankje bestellen, van cocktails in- en exclusief alcohol tot champagne. Met goed weer is de sky de limit. Je kunt dan twee verdiepingen hoger het dak op en borrelen onder de sterren.
http://www.floor17.nl

DeWestkrant