Kunstenaars doneren werk aan coronahelden

Kunstwerk van Lola Romance
Hoogstins2024

Nederland kan in tijden van corona blijven draaien dankzij harde werkers in vitale functies, zoals in de zorg en supermarkten. Kunstenaars willen hen een hart onder de riem steken door kunstwerken aan hen te doneren.

Het initiatief komt onder meer van kunststichting SeeYou@Art, dat geregeld tentoonstellingen organiseert in De Hallen. Met OnlineGallery.Art is de actie We Care Art opgezet. Kunstenares Inge Prins van Wijngaarden is bedenker van het initiatief. 

Wie een vitale werker kent die een kunstwerk verdient, kan hem of haar nomineren via de kunstplatforms. Mensen met een vitale functie mogen ook zichzelf opgeven. Via een speciale link kan een kunstwerk worden uitgekozen. Zijn er meer mensen die hetzelfde werk selecteren, dan wordt er geloot.

Initiatiefnemer Cathelijne Mulders van SeeYou@Art laat weten dat zich al veel kunstenaars hebben gemeld om mee te doen, ook uit West. “Ik krijg zoveel enthousiaste mails van kunstenaars, het is hartverwarmend. Het SeeYou@Art team en ik gaan samen zorgen dat dit bij de vitale werkers terecht komt.” 

https://seeyouatart.nl/wecareart