Veel meldingen over hinder door vuurwerk

Foto Martine de Vente
Hoogstins

Knallen van rotjes, dreunen door vuurwerkbommen. Een oproep van de politie in Nieuw-West op Facebook om vuurwerkhinder te melden, leverde in korte tijd tientallen reacties op. “Postcode 1069, hel op aarde. De kat is al drie dagen helemaal van slag.”

In Nieuw-West zijn dezer dagen extra agenten en handhavers op straat om vuurwerkoverlast aan te pakken. Zij maken onder meer gebruik van een speciale app waarmee harde dreunen kunnen worden gelokaliseerd, zodat snel ingrijpen mogelijk is. 

“Vandaag de hele dag bommen rond Hoekenes’, meldt een bewoner. “Elke avond en nacht in de Bernard Loderstraat, het lijken wel explosieven van weer een plofkraak”, schrijft een ander. In postcodegebied 1064 gaat het al 48 uur bijna non-stop door, meldt iemand.

“Honden zijn in totale stress, dit moet worden gestopt!”, schrijft een buurtbewoner die hinder meldt op de Postjesweg en omgeving. In de Anna van Burenstraat en Charlotte de Bourbonstraat ‘wordt geen vuurwerk afgestoken, maar bommen’, meldt een ander.

Niet iedereen vindt de klachten terecht. “Pfff, je mag ook niets meer. Laat die jochies een paar dagen knallen. Deden wij ook.” Vuurwerk mag alleen worden afgestoken op oudejaarsavond van 18.00 tot 02.00 uur.