Beelden uit de ‘wondertuin’ door heel West

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De oplettende voorbijganger heeft ze vast weleens gespot, de bloemenfoto’s van Elspeth Diederix voor haar kunstproject The Miracle Garden. Deze (zie foto) hangt bijvoorbeeld op een elektriciteitshuisje aan de Kostverlorenvaart, bij de Wiegbrug. We zagen er ook een op de Witte de Withstraat, bij Café Nelis.

De wondertuin bestaat ook echt, in het Erasmuspark. Diederix ontwierp deze tuin speciaal voor dit project, een laboratorium voor zowel tuinieren als het experimenteren met fotografie. De kunstenaar begon naar aanleiding van het project ook met een opleiding tot hovenier.

Op het moment bloeit niks in die tuin, maar de bijzondere foto’s van de bloemen in het kader van The Miracle Series zijn dus te zien door heel West. Via het instagram-account @miraclegardening kunnen belangstellenden het bloei- en groeiproces volgen. Op die manier hoopt de kunstenares de wereld van bloemen en planten dichterbij de mensen brengen.

De tuin wordt overigens niet alleen beheerd door de kunstenares, maar ook door een groep enthousiaste bewoners. Er is zelfs sprake van dat deze straks wordt verrijkt door een speciaal voor dit project ontworpen plantenkas.

Kijk hier naar enkele foto’s uit de wondertuin.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Researching miracles. . . . . #tagetes #favoriteflower #jollyjester #marigold #floralexperiment #miracleflowers

Een bericht gedeeld door Elspeth Diederix (@miraclegardening) op

DeWestkrant