Staan de beste hotelbars in West?

Hoogstins2024

Op 19 januari worden de prijzen voor de beste hotelbars van Amsterdam uitgereikt. Tussen de kanshebbers zitten twee bars in West: Bar Kantoor en Moer.

De afgelopen maanden bezocht een onafhankelijke vakjury diverse hotelbars in de stad. Op basis van haar bevindingen stelde ze een lijst op met nominaties voor de Best Hotel Bar Award 2019. Er worden prijzen uitgereikt in zes categorieën, waaronder de meest duurzame hotelbar, de beste klassieke hotelbar en meest creatieve hotelbar. Bar Kantoor, de bar van het Conscious Hotel Westerpark, is genomineerd voor Best Creative Hotel Bar en Best Sustainable Hotel Bar. In die laatste categorie heeft Bar Kantoor onder meer concurrentie van een andere hotelbar in West: Moer, de hotelbar van The Tire Station. Zowel Bar Kantoor als Moer zijn onderdeel van de groep Conscious Hotels in de stad.

Stem publiek
Of een van deze twee hotelbars in de prijzen valt, wordt bekendgemaakt op 19 januari. Op die datum begint de Hotelnacht, de nacht waarop Amsterdammers voor een speciaal tarief kunnen slapen in veel lokale hotels. De jury beslist uiteindelijk wie de winnaars zijn. Maar vóór de prijsuitreiking kunnen barbezoekers hun stem uitbrengen via het stemformulier op besthotelbar.com. De bar met de meeste stemmen ontvangt de Public’s Favorite Hotel Bar Award 2019. De competitie wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden.