Kunstwerk moet weg uit Erasmuspark

Ile Flottante in betere tijden. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het kunstwerk Ile Flottante wordt weggehaald uit de Erasmusparkgracht. Het stadsdeel heeft besloten om het drijvende eilandje met mini-villa van kunstenaar Leonard van Munster te verwijderen. Het ging om een tijdelijk kunstwerk, zo stelt het stadsdeel. 

Ile Flottante werd in 2014 afgemeerd in de Erasmusparkgracht. Op Facebook reageert Leonard van Munster teleurgesteld. Het kunstwerk wordt volgens hem ‘vernietigd’. Helaas kon of wilde de gemeente niet genoeg budget vrijmaken om dit kunstwerk te behouden, zo stelt hij. 

Het kunstwerk van de heer Van Munster is met materiaal gemaakt voor tijdelijk gebruik en we concludeerden gezamenlijk dat onderhoudskosten voor langer gebruik te hoog zijn”, aldus een woordvoerder van het stadsdeel. ”Het gaat hier om onderhoudskosten die een groot deel zouden bedragen van ons gehele kunst- en cultuurbudget. Wij waarderen het werk van de heer van Munster en staan in contact voor nieuwe tijdelijke kunst in de openbare ruimte.”

De afgelopen jaren kregen diverse studenten en kunstenaars de sleutel van Ile Flottante om er te werken. De villa werd vorig jaar gekraakt, zo meldt Van Munster.

DeWestkrant