Warme bruggen in West blijven voorlopig dicht

De Wiegbrug, een van de bruggen die dichtblijft. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het scheepvaartverkeer over de Kostverlorenvaart in West is gestremd. Vanwege de hitte houdt de gemeente de bruggen voorlopig gesloten. Het metaal van de bruggen is uitgezet, waardoor ze volgens de gemeente niet meer zonder schade geopend kunnen worden.

De bruggen worden in de gaten gehouden en gekoeld met water, aldus de gemeente. Ze worden weer geopend zodra dit weer mogelijk is zonder schade aan te richten. Hoe lang de bruggen dicht blijven, hangt af van het weer. Behalve beroepsvaart is de pleziervaart hierdoor gedupeerd.

In de nacht van dinsdag op woensdag zou gepoogd worden om toch nog één keer de bruggen te openen om wachtende schepen door te laten. Zeilschepen met lange masten, die ’s nachts over de Kostverlorenvaart door de stad varen, kunnen zo alsnog passeren.

De bruggen over de Kostverlorenvaart die voorlopig dicht blijven zijn die bij de Willemspoort, de Wiegbrug, de Kinkerbrug, Overtoomsesluis en Zeilstraat. Ook bruggen in Amsterdam-Oost worden vanwege de hitte niet meer geopend.