Veilige ‘schoolstraat’ met hek in De Baarsjes

De Chasséstraat dinsdagochtend, met dranghek op de weg. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De Chasséstraat is nu ’s ochtends een half uur afgesloten met een hek om kinderen veilig naar school te laten gaan. Het gaat om een proef die duurt tot 9 juli.

Voor het begin van de schooldag is het hier op straat erg druk met kinderen en ouders op weg naar de basisscholen De Meidoorn en Sint Jan. Er waren verkeersonveilige situaties, aldus het stadsdeel in een brief aan omwonenden.

Op verzoek van de scholen en ouders is de Chasséstraat en Kortenaerstraat bij de ingangen tot ‘schoolstraat’ gemaakt die tussen 8.10 uur en 8.40 uur is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Als blijkt dat de proef daadwerkelijk zorgt voor een veiligere schoolomgeving, wil het stadsdeel de straat ook aan het einde van de schooldag afsluiten. 

Het stadsdeel vraagt ouders om hun kinderen lopend of met de fiets naar school te brengen. Auto’s die op het afgesloten deel geparkeerd staan, kunnen de straat gewoon uitrijden, aldus de brief. Het stadsdeel begeleidt de afsluiting de eerste week, daarna nemen ouders van leerlingen deze taak over. 

DeWestkrant