Zeulen met vuilniszak

Vuilniszakken op een plek waar containers zijn weggehaald.
Hoogstins2024

De Admiraal de Ruijterweg moet het stellen met minder ondergrondse vuilcontainers. Ondanks bezwaren van omwonenden wil stadsdeel West dertien bakken definitief weghalen omdat het legen ervan te gevaarlijk is. Een deel van de buurt moet nu verder lopen om vuilnis kwijt te raken. Daarbij moet ook vaak de weg worden overgestoken. Juist dat is riskant, zeggen sommige bewoners.

De bovenleidingen van de tram verhinderen op een flink deel van de Admiraal de Ruijterweg dat de vuilcontainers vanaf de rijbaan kunnen worden geleegd. Het risico bestaat dat de kraan van de inzamelwagen de leidingen raakt. De containers werden een tijd geleegd vanaf het fietspad en de stoep, maar ook dat zorgde voor gevaarlijke situaties. Twee keer gebeurde er bijna een ongeluk: eerst met een kind dat uit een portiek kwam rennen, later met een fietser die wilde passeren.

Als experiment zijn de dertien containers weggehaald, waarbij de plek is afgedekt met betonplaten. Ondanks bezwaren van buurtbewoners, die vinden dat ze te ver moeten lopen naar andere containers en daarbij ook de weg moeten oversteken, wil het stadsdeel deze situatie nu definitief maken. Op de dertien plekken komen fietsparkeervakken. Op de inzameldag mag hier wel grof vuil worden neergezet.

DeWestkrant