Chileense muurschildering Osdorpplein blijft te zien

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De projectontwikkelaar betrokken bij de renovatie van winkelcentrum Osdorp, gaat zorgen dat de eind vorig jaar ontdekte muurschildering van Jorge Kata Núñez te zien blijft door glas te plaatsen in de gevel. De Chileen maakte het schilderij in 1983 als onderdeel van het collectief Brigada Ramona Parra als protest tegen de dictatuur in zijn vaderland.

Volgens het team voor stedelijke ontwikkeling STIPO toont deze ontdekking aan dat er in Osdorp talloze markante plekken en anekdotes zijn. Daarom organiseert het team op 14 mei een verhalenavond, waarop de ‘mural’ van Núnez ook aan bod zal komen. Buurtbewoners worden uitgenodigd met verhalen de ziel van het Osdorpplein bloot te leggen. De verhalen worden gedocumenteerd en zullen via een app ter plekke beluisteren zijn op de smartphone.

Wie mee wil doen aan het project, kan dinsdag 14 mei komen naar de Jongerenstraat aan het Osdorpplein 819-821. De inloop is om 16:30 uur. De sessie duurt van 17:00 tot 19:00 uur. Aanmelden via een mail naar sienna.veelders@stipo.nl

DeWestkrant