Volkstuinparken van Westerpark weer open

Beeld: De Tuinen van Westerpark.
Hoogstins2024

Vanaf 1 maart tot 30 oktober staan overdag de poorten van de volkstuinparken Nut & Genoegen en Sloterdijkermeer weer open. Dat betekent lekker wandelen in het groen en meedoen aan een van de activiteiten.

In de volkstuinparken Nut & Genoegen en Sloterdijkermeer in Westerpark organiseren vrijwilligers activiteiten voor tuinders, buurt- en andere stadsbewoners. Wat er te doen is lees je op de site van De Tuinen van Westerpark, een samenwerkingsverband tussen deze twee parken.

NL doet
Vanaf 1 maart tot 30 oktober kun je overdag in de parken wandelen en er genieten van de rust en stilte. Op 11 en 12 maart doen de parken mee met NL doet, een initiatief van het Oranje Fonds om iedereen ’te laten ervaren hoe het leuk het is om je voor een ander in te zetten’. De Tuinen van Amsterdam roept je op om wilgen te komen snoeien of mee te helpen moestuinbakken te maken. Omdat storm Eunice er onder meer voor heeft gezorgd dat veel oppervlakkig wortelende bomen zijn omgewaaid kun je misschien ook je tanden zetten in herstelwerkzaamheden.

Zadenruil
Zaterdag 20 maart wordt er een zadenruil georganiseerd in de volkstuinparken. Later in het jaar, in mei, volgt de stekjesruil. Ook komen er dit tuinjaar nog lezingen en maaltijden aan en wordt er weer een paar zwerfvuil gepikt op en rondom deze parken.

DeWestkrant