Weer een penthouse in Pontsteiger te koop: vraagprijs € 8,8 miljoen

(beeld: Geurt van Roekel via Twitter)
Hoogstins2024

Een appartement bovenin de Pontsteiger is nu met 8,8 miljoen veruit het duurste van West. Het op een na duurste is tweederde goedkoper en de helft kleiner.

Nadat horeca-ondernemer Won Yip de hele 25ste verdieping kocht voor 16 miljoen euro, is er een levendige handel ontstaan in de appartementen op de bovenste verdieping van de Pontsteiger. Inmiddels is de verdieping (totaal 1600 vierkante meter) gesplitst in vier appartementen die elk ongeveer 400 vierkante meter meten.
Zo kocht in 2019 Marcel Boekhoorn (eigenaar van onder meer de Hema) een van de appartementen voor 5,5 miljoen euro. Nu staat er dus weer een appartement te koop, voor 8,8 miljoen euro. Dat maakt dit appartement ook veruit het duurste dat er in West te koop staat. Het op een na duurste huis in West is ook een appartement in de Pontsteiger, maar dat staat voor 2.750.000 te koop en is de helft kleiner.
Het appartement van 8 miljoen heeft een vierkante meterprijs van € 21.050, zo is te zien op funda. Daarvoor heb je wel een sauna, gym en meditatiekamer in huis en kun je beneden in de garage twee auto’s kwijt.
Overigens is het op twee na duurste object een project in de Reinier Claeszenstraat in De Baarsjes. Dit voormalige kantoorgebouwtje van 400 vierkante meter heeft nu een woonbestemming en kan -aldus funda- worden omgebouwd tot acht woonunits. De prijs: € 2.250.000.

DeWestkrant