Wel of niet fietsen langs de Erasmusgracht?

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Wie van het Gerbrandypark in Nieuw-West langs de Erasmusgracht naar Bos en Lommer wil fietsen, stuit eerst bij de Kolenkitbuurt en vervolgens bij de Egidiusstraat op hekjes waar fietsers niet door mogen. Pas na de Augustanakerk kunnen fietsers hun tocht over het fietspad weer voortzetten naar de Admiraal de Ruijterweg of Jan van Galenstraat.

Hoe makkelijk zou het zijn als deze route ook een fietspad wordt? ‘Ruimte genoeg voor een fietspad’, zeggen de indieners van het plan ‘Fietspad langs de Erasmusgracht’, dat inmiddels al meer dan 300 stemmen heeft geoogst bij De Stem van West. De indieners vinden bovendien dat hiermee ook de Mariken van Nimwegenstraat wordt ontlast.

De kwestie houdt de gemoederen behoorlijk bezig: er zijn bijna evenveel voor- als tegenstanders van dit plan. Zo vinden tegenstanders het een van de weinige plekken waar kinderen nog kunnen spelen. Anderen vinden het een ‘voor ouderen onveilige en onduidelijke situatie’. Tegenstanders vinden bovendien dat fietsers prima een straatje om kunnen rijden. Ook zijn bewoners die op hun rust zijn gesteld, niet heel erg gecharmeerd van het idee dat er straks scooters langs hun huis gaan rijden.

Bewoners van West kunnen nog 29 dagen stemmen over het plan. De bestuurscommissie West gaat het plan alleen bespreken als het meer stemmen krijgt dan andere ideeën op de website.

Ook op stukje langs Erasmusgracht kunnen fietsers niet doorrijden. (foto: Martine de Vente)

Stemmen voor wel of geen fietspad langs de Erasmusgracht kan hier

DeWestkrant