Proeffestijn in zicht: Erasmus Culinair

Foto: Joe's Kitchen
Hoogstins2024

Op zaterdag 3 en zondag 4 september parkeren er weer foodtrucks in het Erasmuspark. Reggae op de achtergrond, een jamsessie hier, een kookworkshop dáár. Dat wordt feest!

Van 26 tot en met 28 augustus stond er nog een ‘punk circus’ uit Belfast onder de bomen en zwierden er acrobaten door de lucht. De mensen van Circusbende hebben amper hun spullen gepakt of het is alweer tijd voor het volgende event in het Erasmuspark: Erasmus Culinair.

Terrasmus
De motor achter dit kleinschalige foodfestival is buurtlieveling Terrasmus. Na twee jaar aanwezigheid is het festival terug van weggeweest, en kunnen de eigenaren van de foodtrucks niet wachten om weer koers te zetten naar het fraaie park.

Indonesische keuken: 2x
Op 4 en 5 september draait het in het Erasmus park om food, booze, workshops en livemuziek. Er is lekkers uit Puerto Rico (Joe’s Kitchen). Fabiola komt met specialiteiten uit Brazilië en Arsenio laat zien wat er in Colombia zoal uit de keuken komt. De Indonesische keuken is ook vertegenwoordigd. En wel door de Rantang Boys en Nessie’s.

Oude bekende
Die laatste is een oude bekende van me. Ik schreef al vaker over deze funky lady uit De Baarsjes, die met de recepten van haar oma teruggaat naar haar Molukse roots. In februari lanceerde ze haar eigen Indonesische kruidendrankje. Een paar maanden daarna hapte ik in haar Moluks-Javaanse Nessie Burger. Ik had de versie met rundvlees, die uiterst sappig was. Voor Erasmus Culinair gooit ze het over een andere boeg; Nessie kookt dan vegan Indonesisch.

Kinderkookworkshop
Wil je behalve je maag ook je brein voeden? Speel dan op zaterdag mee in een jamsessie, waarbij je ‘op non-verbale wijze wordt meegenomen in een energieke en swingende muzikale reis’. Kinderen vanaf vijf jaar kunnen de volgende dag aanschuiven bij een workshop waar ze onder leiding van chef Niels pasta leren maken.

Heupen los
De Amsterdams muzikant en songwriter HAN zal zaterdag laten horen hoe een mix van reggae, folk, wereldmuziek en tribal sound sklinkt. De volgende dag brengt Ruby Friday feelgood-muziek en gaan de heupen los bij de Cubaanse klanken van Septeto Trio Los Dos. In zo’n setting voelt het alsof er nooit een eind aan de zomer komt.

DeWestkrant