Voor stout eten moet je in de Kinkerstraat zijn

Hoogstins2024

Niets mis met sla hoor, maar er zijn van die dagen dat je culinair buiten de lijntjes wilt kleuren. Heb je zin in overdadige, kleurrijke en speelse happen, dan weten wij waar je moet zijn: bij deze drie adressen in de Kinkerstraat.

Biscuit Baby (106)
Hét adres voor comfort food uit North Carolina, zoals gefrituurde kip met honing en biscuits, scone-achtige cakejes. Om te dorst te stillen na al dat zout, tip ik de nootachtige drank horchata – eventueel in een dirty-versie, inclusief alcohol. Bij zoetzucht bieden de chocolate chip cookies soelaas, en anders wel de rice krispy treats.

Paindemie (122)
Zaak met de looks van een Japans metrostation en het aanbod van een op tilt geslagen Amsterdamse broodjeszaak. Hap in een tosti met een BBQ hotdog, zuurkool en emmenthaler of in een sandwich met bloedworst, ijsbergsla, mayo en gekarameliseerde ui. Het frikandelbroodje met curry is relatief licht, ideaal om te combineren met de wentelteefjes (of french toast) plus gezouten karamel.

The Chippy (24)
Friture couture à la Justin Brown. Deze culinaire duizendpoot laat met liefde friet, vis, kip en (vegan) worst in vet sissen. Op verzoek laat hij er ook nog je favoriete candy bar in glijden: Mars, Snickers, noem maar op. Naar keuze met of zonder slagroom.

DeWestkrant