De eerste Vuilnisborrel van West vindt plaats in De Baarsjes

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Vanavond kun je van 17.00 tot 19.00 uur naar een wel heel speciale borrel in MidWest in de Cabralstraat: de Vuilnisborrel. Het brein hierachter is Martine Zwijnenberg, een Westerling die zich op alle mogelijke manieren inzet voor een schone buurt. Zo exposeerde ze onlangs de kunst die ze bij het grofvuil vond.
Op de borrel van vanavond wil ze mensen die wat willen betekenen voor de wijk met elkaar in contact brengen. Ook hoopt ze een Schoonste Straat Team op te richten en wil ze peilen of er interesse is voor een buurtpreventie app-groep. Verder wil ze Zakkie voor een bakkie onder de aandacht brengen. We schreven al eerder over dit initiatief waarbij bewoners in ruil voor een zak afval een kop koffie krijgen van een van de deelnemende ondernemers. Eind februari werd deze actie gelanceerd in de Jan Evertsenstraat.
Martine kreeg het idee voor een Vuilnisborrel tijdens haar werkzaamheden voor Zakkie voor een bakkie. “Ik merkte toen dat veel mensen in het gebied rondom MidWest graag iets aan de afvalsituatie doen in de wijk – maar niet in hun eentje.”
Ze roept dan ook alle geïnteresseerden op om naar de borrel te komen. Onder anderen gebiedsmakelaar Marco de Ridder, Femke Haccou (nieuwe programma manager van Afval en Grondstoffen), en Anita Groenink (MidWest / Biz Jan Eef) zullen ook komen.  Daarnaast is Anne Marie van Leent, de organisator van de Schoonste Straat in Bos en Lommer, aanwezig. Ook zullen enkele Schoonste Straat-deelnemers vertellen over hun ervaringen.
Na 19:00 uur wordt een try-out van een nieuwe documentaire van Frans Bromet gedraaid. “Het onderwerp betreft burgerwacht/ buurtpreventie dus dat sluit aan bij het onderwerp van de avond”, zegt Martine.

DeWestkrant