Klaar met je Kerstboom? Breng ‘m weg!

(beeld: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Om te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan rondzwerven bij de afvalcontainers, kunnen bewoners ze wegbrengen naar speciaal ingerichte inzamelpunten. Zo kunnen Westbewoners hun boom brengen naar het Wachterliedplantsoen. Vanaf daar zorgt de firma Earthlab dat er van de bomen houtsnippers worden gemaakt die weer worden gebruikt voor de kinderboerderij. Wie een boom wegbrengt, krijgt er een cadeautje, een parfum of een vette kaars van Cascoland, voor terug.
Kerstbomen kunnen ook naar MidWest. Grote kans dat ze daar een tweede leven krijgen als compost of als omheining van de tuin of het aanleggen van paadjes. Wie zijn eigen boom wil hergebruiken, kan hem ook ter plekke laten verhakselen.

De boom kan op vrijdag 8, 15 en 22 januari tussen 11.00 -15.00 uur naar het Wachterliedplantsoen. MidWest is open op 7, 8 of 9 januari voor de bomeninzameling.

Meer inzamelingsplekken
Op meer speciale plekken in West kun je kerstbomen achterlaten. De gemeente verwerkt de bomen tot compost. Na het invullen van je postcode op deze site zie je de dichtstbijzijnde inzamelingsplek.

DeWestkrant