Arjan van de Augustanahof: Naar elkaar omkijken

(foto: Mildred Theunisz)
Hoogstins2024

In de Augustanahof in de voormalige Lutherse kerk bij het Erasmuspark wonen ouderen en jongeren door elkaar. Zo ook Arjan. Mildred maakte er een Mensen van West over.

“Ik vind het belangrijk om concreet iets te doen aan de eenzaamheid in Amsterdam. Ik woonde in de Baarsjes en studeerde. Je weet hoe dat gaat: veel weg voor college en uit te gaan. Eigenlijk slaap je alleen thuis.

Je hebt wel contact met de buren voor de post en de kat als ze op vakantie zijn, maar verder gaat het meestal niet. Toen ik me aan het voorbereiden was op een sollicitatie, zag ik dit project op de website van de Lutherse Diaconie. Het sprak me direct aan.

In de Augustanahof woon ik samen met ouderen en jongeren. Je kijkt naar elkaar om, we eten eenmaal per maand samen en als het nodig is, dan helpen we elkaar. Die baan is het niet geworden, maar de woning gelukkig wel.