Westerpark zondag omgetoverd in wonderwoud met pratende bomen

Kunstenaars Aja Waalwijk, John van Bodegom en Tanja Henn (vlnr) gaan de bomen verhalen laten vertellen. (Foto Stichting Buurtlicht)
Hoogstins2024

Kunstenaars brengen zondag 26 november het Westerpark tot leven met muziek, verhalen, boommaskers, stemmen, geluiden, projecties en gedichten. Zij hebben een ‘magische’ route uitgestippeld langs bomen in het park. Initiatiefnemer is Stichting Buurtlicht, die bomen ‘een wezenlijke stem wil geven’ met het Talking Trees project Westerpark Wonderwoud.

De bomenroute wordt om 17.30 uur feestelijk geopend bij de Parkwachter met muziek van Steven Leftery Lewis en boomgedichten, geprojecteerd op het Conscious Hotel. Vanaf 18 uur kan je aan de hand van een wandelgids gratis de route volgen. Het is ook mogelijk om op eigen houtje te gaan met behulp van een interactieve site op je mobiel. De bomenroute eindigt om 21 uur bij Nemoland. Op een later moment aansluiten is mogelijk. Ook op woensdag 27 december tussen 17 en 21 uur kun je de route lopen. Meer over het project via deze link.

De bomen op de route hebben ieder een diepgeworteld karakter, gevormd door verhalen, gedichten, projecties, muziek en geluiden, aldus de initiatiefnemers. “Ze vertellen zelf hun verhaal, ingekleurd door de stem en verbeelding van de kunstenaar.” De bomenroute is ook een ontdekkingstocht door de natuur.

Deelnemende kunstenaars: Aja Waalwijk, Arjen de Wit, Coen Cuijpers, Daniel DeClercq, John van Bodegom, Lotje Lammers, Machiel Spruijt, Mignon van Ingen, Monique Wijnschenk, Steven Leftery Lewis, Tanja Henn en Thetis Parmenidou