Woontoren Vertical met veel groen op Sloterdijk

Vertical. (Beeld WAX)
Floatinggardens

De woningbouwplannen voor Sloterdijk beginnen op stoom te komen. Rond juni gaan appartementen in de verkoop van Vertical, een complex van twee woontorens met tuinen op elke verdieping. De bouw start begin 2019.

Vertical telt 144 koopwoningen en 700 vierkante meter commerciële ruimtes. Het complex bestaat uit vier soorten woningen: appartementen, maisonnettes, tuinlofts en loodswoningen van zes meter hoog. De oppervlaktes variëren van 49 tot 220 vierkante meter.

Het project is door de gemeente Amsterdam gegund aan bouwbedrijf Heijmans. Dat heeft met vijf Nederlandse architectenbureaus een bijzonder ontwerp gemaakt voor een ‘verticale stad’ met veel groen. Iedere woning krijgt een tuin op hoogte, en er komen nest- en schuilplekken voor vogels.

Haven-Stad

Het ontwerp is van NL Architects, studio Donna van Milligen Bielke, Space Encounters, Chris Collaris Architects en DS Landschapsarchitecten. Onlangs werd ook de bouw van twee andere woontorens bij Sloterdijk aangekondigd. De projecten maken straks deel uit van Haven-Stad, de nieuwe woonwijk die 40.000 tot 70.000 woningen moet gaan tellen.

Doneer