Twee hoge woontorens bij station Sloterdijk

Hoogstins2024

Naast station Sloterdijk komt hoogbouw. De combinatie Team Crossroads gaat twee woontorens ontwikkelen van 90 meter en 40 meter hoog. Er komen 156 huurwoningen voor middeninkomens, 180 studentenwoningen en 78 vrije sectorwoningen. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Gezinnen

Het gaat om het Orlyplein bij de ingang van het station. Voor de ontwikkeling had Amsterdam een tender uitgeschreven. Een van de aandachtspunten was dat er middeldure huurwoningen moesten komen van minimaal 65 vierkante meter, zodat ze ook voor gezinnen aantrekkelijk kunnen zijn.

Uitzicht

Volgens de gemeente en ontwikkelaar krijgen de toekomstige bewoners van de woontorens een indrukwekkend uitzicht over de stad met de haven, en ligt de groene Brettenzone en het Westerpark aan hun voeten. Voor de hoogste toren wordt een vernieuwende modulaire bouwmethode gebruikt, die eerder is toegepast in New York.

Combinatie

Team Crossroads bestaat uit ontwikkelaar TBD, MVSA Architects, Kondor Wessels Amsterdam, Delva Landscape Architects, De Dakdoktors, VIAC en Klimaatgarant. De onzelfstandige studentenwoningen worden ontwikkeld in samenwerking met Woonstichting De Key. De combinatie heeft tot juli 2019 om het ontwerp nader uit te werken.

DeWestkrant