Yassine Boussaid nieuwe directeur Theater de Meervaart

Yassine Boussaid is benoemd tot nieuwe directeur van Theater de Meervaart. Hij volgt per 1 februari Andreas Fleischmann op, die directeur wordt van DeLaMar Theater. 

“Met Yassine Boussaid hebben we een nieuwe directeur gevonden die De Meervaart nog diverser kan maken in programmering, bezoek en organisatie en dat het daarmee hét actuele theater van Amsterdam wordt”, aldus Hans van Keulen, voorzitter van de Raad van Toezicht. 

Yassine Boussaid (Amsterdam,1983) groeide op aan de rand van Nieuw-West, maar was vooral in Nieuw-West actief. Hij leerde er voetballen, zat daar op de basisschool en maakte in De Meervaart voor het eerst kennis met kunst en cultuur.

Na zijn studies politicologie en geschiedenis hield hij zich bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van culturele uitwisselingen op gebied van community art, jongerencultuur, muziek, fotografie en street art. Hij werkte bij de gemeente Amsterdam, de erfgoedinstelling Imagine IC, bekleedde diverse bestuursfuncties en zat in adviescommissies waaronder Fonds Podiumkunsten, de Raad voor Cultuur en de Amsterdamse Kunstraad.

In 2014 versterkte Boussaid het programmeringsteam van De Meervaart, waarbij hij zich richtte op de strategische positionering en profilering van De Meervaart en op het ontwikkelen van een duurzaam muzikaal aanbod met internationale allure. Zo was hij initiator en bedenker van het Ud Festival. Verder stond hij aan de basis van de verbinding van het mede door hem opgerichte Amsterdams Andalusisch Orkest met Theater de Meervaart als huisgezelschap.

Met een scherpe blik en creativiteit zag Boussaid kans om nieuwe publieksgroepen te prikkelen met verrassende producties in De Meervaart tot ver daarbuiten, zo stelt het theater. 

Doneer