Meester Thijs van Leonardo Da Vincischool leraar van het jaar?

Thijs Roovers (40) van de Leonardo Da Vincischool in West is genomineerd als leraar van het jaar 2019. Meester Thijs is een van de drie kanshebbers in de categorie basisonderwijs. Hij is ook bekend als woordvoerder van de actiegroep PO in actie voor een beter salaris en minder werkdruk in het onderwijs.

De leerlingen zien meester Thijs als iemand die eerlijk is, zo laat de school aan de Nassaukade weten. Hij kan streng en veeleisend zijn, met name op werkhouding en resultaat. Thijs is grappig, want zoals hij zelf zegt: ‘zonder humor red je het niet in dit vak.’ 

Volgens collega’s en ouders is hij een fantastische leraar, die oog heeft voor zijn leerlingen en met een groot hart. De kinderen uit zijn huidige klas, groep 6, vinden dat hij de beste leraar is omdat ‘meester Thijs heel goed kan voorlezen met gekke stemmetjes’. Ook vinden ze het leuk dat hij veel spelletjes met ze speelt.

Leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren kunnen elk jaar hun favoriete leraar of collega voordragen. De vier Leraren van het Jaar (basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo) zijn dan een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Zaterdag 26 januari worden de nieuwe leraren van het jaar bekend gemaakt in de Jaarbeurs Utrecht.