Zin in ontbijt? Op naar Slotervaart!

(beeld: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

All-day-breakfastconcept Benji’s uit Oost is flink aan het uitdijen. De derde telg van deze funky familie is inmiddels geland in Nieuw-West: Benji’s Bro in de Maassluistraat.

De Maassluistraat heeft een gespleten persoonlijkheid. Aan de ene kant van de straat staan schotels op krappe balkons en bladdert de verf van de muren, terwijl aan de overkant het bewoners aan niets ontbreekt. Tussen de piekfijne appartementencomplexen met riante ramen en loungewaardige balkons zit een hair couture-salon waar je je haar een spa-behandeling kan laten geven en je in de private gym ‘de meest fitte versie van jezelf kan worden’. Daarnaast zit sinds enkele weken een van de weinige horecagelegenheden in de wijk: Benji’s Bro, het derde lid uit de uiterst vruchtbare Benji’s familie. Vanuit de Wibautstraat veroverde dit funky concept de harten van heel Oost om daarna met Benji’s Toko over te steken naar West en vanaf daar door te stoten naar Slotervaart, Nieuw-West.

Pink bun
Ook de nieuwste Benji’s is dressed for success. Industriële accenten – beton, staal – mixen met kleurrijke kunstwerken en kussens en jungle-looks – hout, planten, rotan. Ook hier weer die onmiskenbare Bali-vibe. Dát zit dan ook gebakken in het DNA van de keten – letterlijk en figuurlijk: Benji’s komt uit de koker van een Indische vader, zijn zoon en een zakenpartner. Je kunt er de hele dag ontbijten met granola (9 euro), açaï en tropische bowls. Uit de open keuken rollen ook spicy tuna melt wraps, raw rainbow noodle salads en – hoe kan het ook anders tegenwoordig? – brood met mashed avocado (7 euro). Spannender wordt het met The Benjamin, brood van de grill metrendang, atjar en spinazie. The Jack is de vegetarische variant ervan: rendang van jackfruit (tropische vrucht) op een, eh, pink bun.

Senang
Donderdag, vrijdag en zaterdag kun je er tot 22.00 dineren en borrelen met onder meer rendang loaded fries. Andere dagen sluit de zaak om 17.00 uur, ’s maandags is het eetcafé dicht. Benji’s Bro wil een plek zijn waar buurtbewoners kunnen komen om te vergaderen, werken, studeren en nieuwe vrienden te maken. Reken maar dat een deel van de buurt daar zeker gebruik van gaat maken. De ondernemers tonen lef door juist in deze grijze wijk te investeren. Respect! Al is het wel zo dat voor de meeste bewoners Benji’s aanbod te duur en te ingewikkeld is. Wat zou het toch leuk zijn als er in Slotervaart ook een zaak komt waar álle bewoners zich senang voelen.

https://www.facebook.com/Benjis-876385759383559/