Zo komt Het Verhalenhuis in Nieuw-West eruit te zien

De gevel van Het Verhalenhuis aan het Osdorpplein, naar ontwerp van Architekten Cie. (Beeld: Absent Matter)
Hoogstins2024

Het Verhalenhuis is een stap dichterbij gekomen. De gemeente en ontwikkelaar MRP hebben een voorlopig koopcontract getekend voor het nieuwe kunst- en cultuurcentrum aan het Osdorpplein. Het Verhalenhuis krijgt als nieuwe openbare plek in Nieuw-West een uitnodigende uitstraling, aldus de gemeente. De opening is voorzien in 2025.

“We investeren extra in Nieuw-West, omdat het stadsdeel veel meer plekken voor kunst en cultuur verdient”, aldus wethouder Touria Meliani (kunst en cultuur). “Het Verhalenhuis is bovendien een uniek gezamenlijk concept van vier culturele partijen die samenwerken en nadenken over de invulling van deze nieuwe plek.”

De OBA, El Hizjra centrum voor Arabische kunst en literatuur, bioscoop Oxville Cinema en radiozender FunX gaan samenwerken in Het Verhalenhuis. Het wordt volgens de gemeente een plek waar ruimte is voor het vertellen van verschillende verhalen, talentontwikkeling, ontmoeting en geletterdheid in alle vormen en talen. Extra aandacht is er voor culturen die in het culturele aanbod nog weinig vertegenwoordigd zijn, zo stelt de gemeente. 

Het college van B en W investeert 14,2 miljoen euro in het nieuwe kunst- en cultuurcentrum in Nieuw-West, als onderdeel van de inhaalslag op het gebied van kunst en cultuur in dat stadsdeel. Het Verhalenhuis komt in de plint van het nieuwbouwproject MIX. Architekten CIE. ontwierp een transparant gebouw, dat uitnodigt om binnen te lopen. 

DeWestkrant