Westerpark krijgt weer een vega zaak: Chez Nina

Een creatie van Nina, mede-eigenaar van Chez Nina. Beeld: Nina Olsson.
Hoogstins2024

Op het Van Limburg Stirumplein opent in de zomer Chez Nina, een vegetarisch restaurant. Het wordt zeker niet de eerste plek in de buurt waar groenteliefhebbers aan hun trekken kunnen komen. Sterker nog: Westerpark lijkt uit te dijen tot dé vega(n) wijk van West.

In het pand waar Boótoe gegrilde kippendijen om te zoenen serveerde, gaan Marcel Beemsterboer en Nina Olsson uit Oud-West iets nieuws starten. Jacky Wolter van Knooppunt TV interviewde  de twee onlangs over hun plannen. Wat blijkt? Zij gaan aan het Van Limburg Stirumplein Chez Nina beginnen. Ze hopen hun vega restaurant in juni te openen.

Nourish Atelier
Marcel staat te boek als investeerder en ondernemer (Spotted by Locals, een uitgever van reisblogs en -apps). Nina, een Zweedse chef uit Stockholm, is bekend van haar blog Nourish Atelier, waar ze haar liefde voor pure en duurzame voeding deelt. Daarnaast heeft ze een aantal kookboeken geschreven. Een voorbeeld is Bowls of Goodness; Groenten & Granen, dat in september 2020 uitkwam.

Green cuisine
In het interview met Knooppunt TV verklapt Nina wat ze gaan aanbieden: een all day vegetarian menu in mediterrane stijl met sandwiches, bowls, pasta, pizza en een chef’s menu voor ’s avonds. Ze wil gasten kennis laten maken met ‘tasteful green cuisine’; géén vegetarische liflafjes, maar échte gerechten die kleurrijk en ‘satisfying’ zijn. Veganisten zijn hier ook meer dan welkom. “Voor hen hebben we alternatieven. Staat er mozzarella op de kaart, dan is er ook een veganistische versie.”

Andere groente-hotspots
Groente is hartstikke hot in de buurt. Enkele weken landde Café Beurre in de Van Limburg Stirumstraat. Je drinkt er Zuid-Europese wijnen en eet er kleine vegetarische gerechten, zoals een tarte tatin witlof met gorgonzola dulce. Veel zaken in Westerpark gaan nog een stapje verder: ze schrappen niet alleen vis en vlees van het menu, maar mijden alle dierlijke producten. Het bekendste voorbeeld is Morris & Bella. Vorig jaar prees de gerenommeerde restaurantgids Lekker 500 ze nog de hemel in. In de Van Hallstraat zit zelfs een heuse vegan sushi bar: Plant Based Sushi van sushi-pionier Claudia Deken. Iets verderop, in de Frederik Hendrikstaat, zit De Nieuwe Anita, waar je elke maandag, dinsdag en donderdag kunt reserveren voor een vegan driegangenmenu van Robin Food.

DeWestkrant