5 x shoppen in Centrum Nieuw-West (ofwel Osdorpplein)

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Centrum Nieuw-West komt misschien niet als eerste bij je op als plek om te gaan shoppen, maar vergis je niet! In het Winkelcentrum Osdorp is meer dan genoeg te shoppen, te eten en te doen. We hebben de vijf leukste plekjes op een rij gezet. Ga er op dinsdag bijvoorbeeld eens naar de markt.

Westmarket

Deze overdekte markthal is open sinds oktober vorig jaar en een absolute verrijking van het winkelgebied. Je vindt er een foodcourt, met 9 verschillende kleine restaurantjes. Een Hollands patatje, roti, shoarma, een espressobar, er is voor iedereen wat wils. Ook zijn in Westmarket kledingwinkeltjes, een broodzaak, een tropische supermarkt en een kapper.

(foto: Martine de Vente)

Boekhandel Meck & Holt

Terwijl boekhandels uit het straatbeeld dreigen te verdwijnen, houdt Meck & Holt zich toch al jaren staande. Het is een echte ouderwetse snuffelboekhandel, waar je lekker kunt rondstruinen en rustig een boekje kunt lezen of kopen, vaak voor weinig geld. Voor de echte liefhebber zijn er regelmatig lezingen door bekende en minder bekende schrijvers en dichters. 

Coffee blends

Deze gezellige, hippe koffiebar is een hit onder de omwonenden. De koffie is van topkwaliteit. Het team barista’s wordt getraind door niemand minder dan Lex Wenneker, Nederlands kampioen barista en nummer zes van de wereld. Het terras voor de deur vangt de hele dag zon en is dus ideaal in de zomer. Naast koffie kun je er ook allerlei gezonde smoothies, taartjes en sandwiches krijgen.

De markt

Nu de Westmarket geopend is, zou je bijna vergeten dat er iedere dinsdag ook een echte kraampjesmarkt in winkelcentrum Nieuw-West is te vinden. Dat zou zonde zijn, want hier koop je de lekkerste vis, kaas groenten en kleding voor een laag prijsje. Iedereen hier kent elkaar en maakt een praatje. Elke laatste zondag van de maand is er de stoffenmarkt, met wel 200 kramen met mooie stoffen.

De Fruit en Soep Fabriek

Wil je een keer echt gezond eten? Dan moet je hier zijn. De Fruit Fabriek verkoopt alleen producten die biologisch en organisch zijn en geen chemische geur,- kleur- of smaakstoffen bevatten. Je kunt je eigen smoothie samenstellen met ijs en super fruits, maar ze hebben ook allerlei unieke gerechten zoals speltpannenkoeken, tosti’s met biologisch gegrilde groenten en vega-hamburgers.

(tekst: Anne Noorman)

DeWestkrant