Zorgen bewoners over voortgang herinrichting Witte de Withstraat

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Een aantal buurtbewoners vreest voor vertraging of afstel van de herinrichting van de Witte de Withstraat in De Baarsjes. Het project moet de straat veiliger en groener maken. Zij maken zich zorgen na een bijeenkomst waarop een ambtenaar een somber beeld zou hebben geschetst.

De herinrichting van de Witte de Withstraat is niet van de baan, aldus een woordvoerster van stadsdeel West na vragen van De Westkrant. “De betrokken ambtenaar heeft met de beste intenties een wat somber beeld geschetst, onder invloed van de coronacrisis.”

Vertraging
Mogelijk kan er wel vertraging ontstaan doordat er gelijktijdig of versneld andere projecten gepland worden, aldus de woordvoerster. Het gaat dan om de Oranje Loper (herinrichting De Clercqstraat en Jan Evertsenstraat) en vernieuwing van kades en bruggen. 

Hardrijders
Het stadsdeel heeft eerder een bedrag toegezegd van 1,6 miljoen euro om het project in 2021 te laten beginnen. Bewonersgroep WdW020 ijvert al langere tijd voor een groene, leefbare straat. Automobilisten rijden vaak te hard. Tot dusver zijn tijdelijke snelheidsbeperkende maatregelen getroffen.