Zweedse bakkerij Umea heeft hét zomerbroodje

(Foto Umea Bakery)
Hoogstins2024

Niets mis met Zweedse kaneelbroodjes, maar ken je de broodjes (‘bullar’) met vanille en walnoten al? Isabell van Umea Bakery in BoLo bakt ze graag voor je!

Dat ze in Zweden goed kunnen bakken, kun je proeven bij Selma’s in de Jan van Galenstraat. Anna uit Stockholm zet daar de ene na de andere lekkernij op de wereld; van wafels, taartjes met custard en kaneel- en kardemombroodjes tot kladdkaka, een chocoladetaart met een plakkerige, zachte binnenkant. Al die zoetigheden worden gemaakt volgens het recept van Anna’s moeder en haar oma Selma. Een zaak om te onthouden!

Vanillebroodje
Als je wel pap lust van Zweeds zoet heb ik goed nieuws: ik heb pas nóg een Zweedse bakker gespot. Haar naam? Isabell! Ze is geboren in Umea, ofwel ‘de hoofdstad van Noord-Zweden’, maar woont nu in Amsterdam met haar vrouw en twee honden. Bakken is wat ze dolgraag doet. Ze is dan ook ‘delighted’ om haar ‘passion’ met ons te delen via Umea Bakery, waar ze broodjes met verschillende smaken kneedt: de bekende kanelbullar met kaneel, maar ook broodjes met kardemom, chocolade en vanille. De vaniljbullar is een van haar favorieten (17 euro voor 5 stuks). Volgens haar staat dit vanillebroodje met walnoten bovenop voor ‘summer, light and adorable’.

Koffie Academie
Je kunt deze broodjes online bij haar bestellen en ophalen in de Gibraltarstaat in Bos en Lommer. Verder kun je ze proeven bij een van de zaken waaraan ze haar bullar levert. In de paar jaar dat haar bedrijf bestaat, heeft ze steeds meer afnemers gevonden. In West vind je haar bakwerk bij de Koffie Academie aan de Overtoom én aan de Radarweg (Sloterdijk).