2024 begint met lichtshow Museumplein en vuurwerk bij Sloterplas

De show op het Museumplein tijdens de vorige jaarwisseling. (Foto Electric Fireworks)
Hoogstins2024

Het weer zit niet mee, maar de vuurwerkshows gaan gewoon door. Op het Museumplein is er een show van Electric Fireworks. Bij de Sloterplas is een traditionele vuurwerkshow. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk. 

Zelf afsteken van vuurwerk is verboden in Amsterdam. Met de licht- en vuurwerkshow op het Museumplein hoopt de gemeente een nieuwe traditie te starten. Vorig jaar kwamen 60.000 mensen naar de show van Electric Fireworks. 

De show op het Museumplein is dit jaar uitgebreid. Van 18.45 tot 19.10 uur is er een speciale kindershow. Om 22.30 uur begint het voorprogramma, uitgebreid met onder andere live-acts uit de stad. Ook de grootste aftelklok van Nederland is er weer. 

In Nieuw-West is een traditionele vuurwerkshow bij de Sloterplas, ter hoogte van De Meervaart. Er is een speciaal jongerenprogramma, waarbij ze te zien krijgen wat er komt kijken bij de organisatie van een grote vuurwerkshow. Ze leren volgens de gemeente ook wat de negatieve effecten zijn van het zelf afsteken van vuurwerk.

DeWestkrant