5 jaar cel na steken tandarts in De Baarsjes met mes 

De tandprothetische praktijk in de Pieter van der Doesstraat. (Archieffoto De Westkrant)
Hoogstins2024

Een 62-jarige man is veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf omdat hij op 14 november 2022 in De Baarsjes zijn tandarts onder meer in borst, buik en duim stak. De aanleiding voor het steken in de praktijk in de Pieter van der Doesstraat lijkt te zijn geweest dat de man ontevreden was over de dienstverlening rond zijn gebitsprothese. 

De tandarts heeft nog altijd veel pijn en zijn duim is nog niet helemaal hersteld. Daardoor kan hij niet al zijn werk uitvoeren, aldus de rechtbank. De 62-jarige man moet ruim 13.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. 

Doordat de 62-jarige man beperkt meewerkte aan het onderzoek van gedragsdeskundigen kon worden geconcludeerd dat hij ‘psychisch disfunctioneert’, maar geen stoornis worden vastgesteld. Om die reden legt de rechtbank geen tbs op zoals de officier van justitie had geëist.

De rechtbank legt wel een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel op. Daardoor kan hij na afloop van zijn straf onder toezicht worden gesteld als dat vanwege veiligheidsrisíco’s nodig is, aldus de rechtbank.