Back to Black, Conscious Hotel en Moxy in race voor ‘horeca-Oscar’

Moxy.
Hoogstins2024

Sommige zaken zijn hotter dan andere en vallen vanaf het begin al op. Maak kennis met de hotspots uit West die kans maken op een ‘Oscar voor de horeca’.

Op 17 september werden de nominaties van de Entree Awards 2018 bekendgemaakt tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De prijzen, die door sommige vakgenoten de ‘Oscars voor de horeca’ worden genoemd, zijn in het leven geroepen door horecavakblad Entree Magazine. Ze worden jaarlijks uitgereikt aan de ‘meest bijzondere, kwalitatieve en mooie restaurants, hotels, cocktail- en koffiebars en nachtclubs die afgelopen jaar openden of restyleden in Nederland’.

Kanshebbers
Op 26 november maakt een vakjury van hospitality professionals als foodtrendwatcher Marjan Ippel en de nachtburgemeester van Amsterdam bekend wie met een award naar huis gaat. Tussen de 55 kanshebbers zitten drie zaken uit West. Back to Black is genomineerd voor ‘Best Coffee Concept’. Zowel het Conscious Hotel Westerpark als hotel Moxy Amsterdam Houthavens zijn genomineerd voor ‘Best Hotel Concept’.

Opblaasbare flamingo’s
Met de Moxy wil Mariott International een nieuw merk op de Nederlandse markt neerzetten. Volgens de toelichting van Entree Magazine staat het woord ‘Moxy’ voor lef, ballen en vastberadenheid. Moxy wil ook speels zijn, dat uit zich in ‘barkrukken met werkende fietspedalen’ en een ‘binnenzwembad met opblaasbare flamingo’s’. Gasten checken niet in bij een receptie, maar bij een bar. Waar ze worden verwelkomend met de ‘signatuurcocktail’ Got Moxy.

Het Conscious Hotel Westerpark draait volledig op windenergie. ‘Daarnaast zijn in elke kamer een verrekijker om het park te inspecteren te vinden, evenals een zelf-onderhoudende plant in een afgesloten glazen pot. De twee hoteliers willen duurzaamheid hiermee sexy en toegankelijk maken.’ Ik heb er nog nooit geslapen, maar ik heb er wèl gegeten. Best een aparte ervaring; het zal wel aan mij liggen, maar ik vind dat verantwoorde vrij ingewikkeld. Sinds wanneer is lekker eten rocket science geworden?

Dijk van een appeltaart
Nee, dan maakt de derde genomineerde, Back to Black, het je een stuk makkelijker. Deze specialty coffee-zaak met filialen in het centrum en in de Van Hallstraat heeft een eigen koffiebranderij. De koffie staat er als een huis en smaakt nog beter met de excellente wortelcake erbij of de dijk van een appeltaart met véél korst. Het interieur is ook nog eens om je vingers bij af te likken – check die schommelbank! De redactie van De Westkrant is fan. Persoonlijk blijf ik altijd net wat langer hangen als Abdul er is: hiphop, soul & R&B, just the way I like it. Deze man ‘draait’ niet alleen als een dolle, maar kent werkelijk elke hotspot van Amsterdam. Test hem uit!

P.S. Bar en restaurant Commons in Oost is genomineerd voor ‘best restyling’. De zaak heeft ook een filiaal in Nieuw-West. Deze nominatie is dus ook een beetje voor ons, toch?

 

DeWestkrant