Conscious Hotel in Westerpark half april open

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Het Conscious Hotel op het Westergasterrein ontvangt op 13 april zijn eerste gasten. Tegelijk gaat dan ook Bar Kantoor open, alsmede een café annex winkel waar gasten en klanten kleine cadeautjes en lekkers kunnen kopen.

Alles in het Conscious Hotel is biologisch. Niet alleen de wijnen en het eten, maar zelfs de sterke drank in de bar. Daarbij is het hotel ook 100 procent elektrisch. Het koken en de verwarming van het water, alles gaat op elektriciteit of de warmtepomp-installatie van het hotel.

De meubels zijn cradle-to-cradle, bijvoorbeeld de kingsize bedden van Auping waarvan het onderstel gemaakt is van hergebruikt plastic. Het meubilair in de bar, bestaat uiteraard uit kantoormeubilair. We ontwaren Castelli kantoorstoelen en hoge draaistoelen. In het restaurant kom een schilderij dat verwijst naar het gebruik van het pand als kantoor van de Westergasfabriek. Aan de kant van de parkeerplaats komt verder een terras.

Bij de entree van het hotel komt dus een winkeltje onder het motto Sexy Grab & Go, met lekkere zoete hapjes van patisserie Sticky Fingers, dat bij het Conscious Hotel aan de Amstelveense weg zit. Verder kunnen bezoekers allerlei duurzame cadeautjes en producten kopen, zoals een flesje wijn met een picknickkleed voor een mooie avond in het park.

Het Westerpark Hotel is voorlopig het laatste hotel in Amsterdam van de duurzame hotelketen. “Amsterdam zit wat dat betreft momenteel op slot”, aldus Sam Cohen, een van de eigenaren. Hij en mede-eigenaar Marco Lemmers denken wel aan uitbreiden in Den Haag en in het buitenland, waarbij Kopenhagen op het netvlies staat.

DeWestkrant