Bella Italia in de Kinkerstraat

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Trek in Italiaans na een shop- en slentersessie in de Kinkerbuurt? Probeer something new of something older(er).

Ik heb mijn vingers suf getikt over alle Italiaanse restaurants die in Westerpark zitten. Daarbij vergat ik bijna dat la vita op andere plekken in West ook behoorlijk bella kan zijn, zoals in de Kinkerstraat.

Italian District
De nieuwste Italiaanse aanwinst, Italian District, zit een paar nummers verwijderd van Salumeria Italiana op 21. Deze delicatessenwinkel met verse pasta, hammen en kazen zit er al jaren en is een aanrader. Italian District moet zich nog bewijzen. Het belangrijkste wapen: een handgemaakte Toscaanse houtoven. In die oven bakt chef-kok Pedram Khalili – culinair opgeleid in Nederland en Italië focacce  – bros en bruin. Hij besprenkelt dit brood met rozemarijn en zeezout dan wel met knoflook en oregano of pesto en kerstomaat. De allergrootste troef van deze zaak is de vrij verrassende pizzalijst. Pedram bakt erop los in de stijl van Napels, de bakermat van de pizza. Knapperige ‘jongens’ dus, belegd met kalfsvlees, kappertjes en tonijnsaus of olijven, kerstomaat & tonijnsteak. Minstens zo verleidelijk: de Tartufo met parmaham en zwarte truffelcrème.
https://www.italiandistrict.nl

Casa Sabatelli
Hoewel deze huiskamer er pas sinds vorig jaar zit, spreken vele foodies al van een ‘klassieker’. Michele Sabatelli en zijn team komen uit het wonderschone Puglia. Toen hij jaren geleden vakantie vierde in Amsterdam, ontdekte hij dat er nergens pasta was die aan zijn kwaliteitsnormen voldeed. Om daar verandering in te brengen, opende hij Casa Sabatelli. Dit restaurant is de perfecte etalage voor de producten van zijn familie. Sabatelli’s vader heeft sinds 1975 een pastafabriek: Sabatelli Gastronomia. Daarnaast bezit de familie een winkel waar ze verschillende soorten pasta en sauzen verkopen. Schuif aan voor tagliatelle met een saus van artisjok en kerstomaat of pasta gevuld met bolognesesaus, spek, radicchio en ricotta. Wellicht een bietensoepje met verse munt vooraf of een mix van dungesneden gerookt varkensvlees (capocollo) en burrata. De focaccia met mortadella, zachte kaas (straciatella) en fijngehakte pistaches schijnt ook top te zijn.
http://casasabatelli.nl