Roxanne: dineren en dansen naast Food Center

Foto Tim Buiting
Hoogstins2024

Is het een restaurant, een bar of een club? Roxanne naast het Food Center Amsterdam wordt het allemaal, zeggen de initiatiefnemers. Vanaf volgende week kun je hier op vrijdag en zaterdag terecht voor een drankje op het terras, een 3-gangenmenu voor 25 euro en een gratis toegankelijke clubnacht met ‘licht-alternatieve’ muziek tot vier uur ’s ochtends.

Roxanne komt in de voormalige kantine van markkooplui aan de Jan van Galenstraat, direct naast nachtclub De Marktkantine. Tot begin dit jaar zat hier Graceland B-B-Q, maar dat sloot de deuren. Drie voomalige medewerkers van De Marktkantine zagen hun kans en zijn nu druk bezig met de verbouwing van het pand tot Roxanne: Daan van Schaik, Simone Kranendonk en Faik Kessaf. 

Voor het gebied bestaan woningbouwplannen, maar het trio hoopt minimaal een jaar te kunnen blijven. Het kantinegevoel van Roxanne wordt volgens de ondernemers versterkt door kunststof-sportclub meubilair, strak betegelde muren en oude tl-bakken. De keuken staat onder leiding van Peter Mooij en Jacob Jostmeijer. Zij werkten eerder in zaken als Café Panache en het Conservatorium Hotel. 

De drie initiatiefnemers van Roxanne. (Foto Tim Buiting)