Bij Schuurmanoomkensgrassotti sjeest de tijd voorbij

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Over de naam struikel je geheid. Maar voor de rest is er niets moeilijks, raars of ongemakkelijks aan Schuurmanoomkensgrassotti, de tweede zaak van de mannen van White label coffee.

White label coffee is by far de populairste koffietent van De Baarsjes. Op welke dag je ook komt en waar je ook kijkt, druk is het er altijd. Alles wat jong, hip en happening is, slingert zijn onderlijf onder lage tafels of wiebelt met kwaliteitskoffie in de hand op met koffiebonen gevulde zakken.

Kaas van Kef
Bij White label coffee ‘The Sequel’ op de Overtoom zitten meer toeristen, maar ook daar is het jong, hip en happening. De zaak is wél ruimer van opzet en je zit er net even comfortabeler. Bovendien is er behalve koffie ook (natuur)wijn. Zeven dagen per week kun je er ontbijten, happen in bananenbrood, appeltaart en huisgemaakte ontbijtkoek en/of je laven aan verschillende borrelhappen, zoals kaas van Fromagerie Kef en een soort paté van gans (rillettes). Van woensdag tot en met zondag gaan de lunch- en menukaarten rond. Vrij kleine kaarten, overigens. Maar de keukenbrigade draait zijn hand niet om voor een tajine of – om maar wat te noemen – een paddenstoelenschotel met aardappel, zeewier en miso.

Goede vibes
De zaak is zo’n twee weken geleden geopend door Elmer Oomkens en Francesco Grassotti, de oprichters van White label coffee in de Jan Eef. Samen met hun partner Schuurman ontwikkelden zij het concept voor Schuurmanoomkensgrassotti. Als je niet goed oplet, loop je de zaak zo voorbij. En dat zou zonde zijn, want op de Overtoom heb je véél, maar goede koffiezaken zijn schaars. Als bonus hangen er binnen ook nog eens goede vibes, waardoor de tijd voorbij sjeest voordat je er erg in hebt. Tijdschriftje erbij, even grappen met het geinige personeel. Leuk, leuk, leuk.

Website

 

DeWestkrant